Strandleven aan de Waalhaven 1932

Het zogenaamde crisisstrand aan de Waalhaven, 1932 (geschat).

Het crisisstrand is de naam die de volksmond in de jaren dertig, de ‘crisistijd’, gaf aan de zandstrook langs de Waalhaven. De bewoners van Charlois brachten op dit ‘recreatieterrein’ de zomermaanden door. Men had er tenten en houten huisjes neergezet.

De Waalhaven is vernoemd naar de rivier de Waal. Op 13 juni 1907 werd besloten tot aanleg van de haven. Bij deze aanleg verdween het grondgebied van de polders Robbenoord en Plompert. Ten zuiden van de Waalhaven werd in 1922 een vliegveld in gebruik genomen. Dit werd op 10 mei 1940 door de Duitsers gebombardeerd. Op deze plaats ligt thans een bedrijventerrein. De namen van de hier aangelegde straten zijn vernoemd naar personen, die op enigerlei wijze iets met de luchtvaart te maken hadden.

De prentbriefkaart komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt eveneens uit het Stadsarchief Rotterdam.

Met medewerking van Rotterdam van toen