Dordtsestraatweg 1930

De Dordtsestraatweg gezien uit het zuidoosten met rechts de Valkeniersweg, 1930.

De Dordtsestraatweg loopt in de richting van de stad Dordrecht. De Dordtsestraatweg is de oude Charloisse Zeedijk, de noordoostelijke grens van de voormalige polder Charlois. Ze stond vroeger bekend onder de naam Oudeweg. De weg is onder keizer Napoleon bestraat. Vanwege deze betere bestrating heette hij ook wel Koninklijke Straatweg. In 1960 ontving het gedeelte van de Dordtsestraatweg, dat door de wijk Lombardijen loopt, de namen Spinozaweg en Pascalweg. De loop van dit gedeelte van de weg werd enigszins gewijzigd.

De naam van de Valkeniersweg verwijst naar de valkenjacht, een geliefde sport uit de riddertijd. De valkenier richtte de valken voor de jacht op reigers af. De Valkeniersbuurt ligt in het noordwestelijke deel van het Tuindorp Vreewijk, waar de straaatnamen ontleend zijn de jacht en aan landbouwwerktuigen.

De prentbriefkaart komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt eveneens uit het Stadsarchief Rotterdam.

Met medewerking van Rotterdam van toen