Uitzicht nieuwbouw vanuit de metro bij de Tochtenweg, 1984

Uitzicht nieuwbouw vanuit de metro bij de Tochtenweg in Zevenkamp, april 1984.

De Tochten is een sneltramhalte van de Rotterdamse metro in de wijk Zevenkamp. De halte is gelegen aan lijn B en is vernoemd naar de Tochtenweg waar het station zich aan bevindt. De metro’s die hier komen hebben als eindbestemming Schiedam Centrum en Nesselande. De laatste metro’s rijden niet verder dan Alexander (richting Schiedam Centrum).

De halte ligt aan de rand van de wijk Zevenkamp, net voorbij een kruising, en heeft een eilandperron. Even ten oosten van het station houdt de bovenleiding op en wordt de stroomvoorziening door een derde rail overgenomen. Er bevinden zich geen tourniquets op dit station.

Het station werd geopend op 19 april 1984 als onderdeel van de Oost-westlijn. Hierna deed het lange tijd dienst als eindstation voor de voormalige ‘Zevenkamp-tak’ van deze lijn, sinds eind 2009 het traject van metrolijn B. Sinds de oostelijke verlenging van deze lijn, die op 29 augustus 2005 in gebruik werd genomen, is de functie als eindstation overgenomen door station Nesselande.

Voor de in 2002 uitgebracht film Loenatik de Moevie is het station als één van de opnamelocaties gebruikt. In 2005 werd de halte gemoderniseerd en kreeg het de nieuwe huisstijl die op alle metrostations van de RET te zien is.

De foto komt uit de fotocollectie van het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt van Wikipedia.

Met medewerking van Rotterdam van toen