Garage Cito aan de Joost van Geelstraat, 1931

CiTO Autobedrijf is een van de oudste garagebedrijven uit Rotterdam, nu gevestigd in Capelle aan den IJssel. In 1927 gestart in de Joost van Geelstraat en vanaf de jaren ʻ60 door de familie Rustwat tot grote bloei gebracht. Aanvankelijk een universeel autobedrijf voor alle automerken en vanaf 1986 officieel Subaru Dealer. Dit unieke familiebedrijf is sinds 2006 gevestigd in een prachtig pand in de gemeente Capelle a/d IJssel op de grens van Rotterdam-Zevenkamp.

Joost van Geel (Rotterdam, 20 oktober 1631 – aldaar, 31 december 1698) was een Nederlands kunstschilder, zakenman en dichter.

Hij was opgeleid tot handelaar maar werd als dichter en schilder bekend. Van Geel maakte in zijn jeugd reizen door Frankrijk, Duitsland en Engeland om zijn schilderkunst te verbeteren. Aangenomen wordt dat hij een leerling van Gabriël Metsu was die weleens schilderijen van Van Geel als zijn eigen werk uitgaf. Zijn stijl lijkt ook op die van zijn stadgenoot Jacob Ochtervelt. Van Geel had een voorkeur voor huiselijke en Bijbelse taferelen als onderwerp maar schilderde ook zeegezichten.

Van Geel schreef ook gedichten, waarvan enkele bij zijn leven los uitgegeven werden. In 1724 verschenen zijn verzamelde gedichten postuum gebundeld. Hij huwde in 1666 en kreeg vijf kinderen, van wie er twee jong stierven.

In 2011 werd in het tv-programma Tussen Kunst & Kitsch een schilderij van hem met de titel ‘Het Kantwerkstertje’ ontdekt welke aldaar getaxeerd werd op 250.000 euro.

De fotograaf is Francois Henry van Dijk en de foto komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt van cito.subaru.nl/over-cito-autobedrijf en van Wikipedia.

Met medewerking van Rotterdam van toen