Coolsingel tijdens de marathon Rotterdam, 1988

Een terras op de Coolsingel tijdens de marathon Rotterdam, 17 april 1988. Op de achtergrond de tribune voor het stadhuis.

De Marathon Rotterdam is een jaarlijks terugkerend evenement, dat gehouden wordt in Rotterdam. De eerste editie dateert uit 1981. Het is wereldwijd één van de best bezochte marathons en is door het blad Runner’s World bij de top tien gerangschikt. In Nederland is dit het grootste marathonevenement op basis van het aantal deelnemers, gevolgd door de marathon van Amsterdam. De marathon van Amsterdam heeft een groter aantal deelnemers uit het buitenland, maar de marathon van Rotterdam is wel de grootste voor wat betreft het aantal Nederlandse deelnemers. De marathon van Rotterdam, tegenwoordig officieel NN Marathon Rotterdam geheten, trekt jaarlijks vele toeschouwers en staat in de top 10 op de lijst van grootste marathons in Europa.

In het verleden werden hier reeds twee wereldrecords bij de mannen en een bij de vrouwen gelopen.

De marathon wordt meestal in de maand april gelopen. Start en finish zijn op de Coolsingel voor het stadhuis. In 2018 werd echter gestart op de Schiedamsedijk aan de voet van de Erasmusbrug en gefinisht op de Coolsingel. Door middel van een kanonschot wordt steeds het startschot gegeven. Sinds jaar en dag wordt dit startschot ingeluid door You’ll Never Walk Alone, vanuit een hoogwerker gezongen door Lee Towers.

De fotograaf is Lex de Herder en de foto komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie ‘komt van Wikipedia.

Met medewerking van Rotterdam van toen