De muziektent op het Pijnackerplein, 1971

De muziektent op het Pijnackerplein is door aannemingsbedrijf Mak weer op zijn plaats gezet, 25 februari 1971.

Uit het Vrije Volk van 25 februari 1971:
De muziektent op.het Rotterdamse.Pijnackerplein is vanmorgen door twee kranen van het aannemingsbedrijf J. G. Mak weer op zijn plaats gezet. De tent was tijdelijk verplaatst omdat eronder een beatkelder moest worden aangelegd. Die is nu klaar en nu de tent weer op zn plaats staat zal hij een fikse opknapbeurt krijgen.

Het eerst nu bekende voorkomen van de naam Pijnacker (“Pinacker”) is van 1222. Andere naamsvarianten zijn Pinacre, Piinaker, Pijnacker, Pinaicker of Pynaker. Het wordt wel verklaard als een samenstelling van akker ‘ploegland, bouwland’ en het middelnederlandse pine ‘straf, pijniging’, ter aanduiding van een strafplaats. Een andere betekenis van pine is ‘moeite, zware arbeid’ en dat zou kunnen wijzen op de inspanning die men zich moest getroosten om de akker te bewerken. Een verband met pijnbomen is niet waarschijnlijk.

De fotograaf is Ary Groeneveld en de foto komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt via delpher.nl uit het Vrije Volk en van Wikipedia.

Met medewerking van Rotterdam van toen