Café Hazzebaz op het Stadhuisplein, 1977

Uit het Vrije Volk van 1 juli 1978:
De twee C7O-paviljoens op het Stadhuisplein gaan verdwijnen. Ze zullen worden vervangen door twee nieuwe gebouwtjes. In het ene paviljoen komt Gourmandie, in het andere, dat voor volgend jaar zomer klaar moet zijn, komt Hazzebaz.

Het Stadhuisplein is uiteraard vernoemd naar het stadhuis. Het stadhuis heeft een grondoppervlakte van 86 bij 106 meter en is gebouwd rond een groot binnenterrein met aan weerszijden twee doorgangen naar de Stadhuisstraat en het Doelwater. Evers ging uit van een Beaux-Artsstijl met Byzantijnse, Romaanse en Art deco invloeden.

Het stadhuis heeft een betonnen skelet. De gevels zijn bekleed met zandsteen boven een hardstenen plint. De enorme hitte die het gebouw teisterde in de dagen na 14 mei 1940 droogde het beton zodanig uit dat het ook vandaag nog met speciale zorgvuldigheid wordt omgeven. Het poreuze zandsteen was in de loop der jaren zwart geworden, maar in 2000 is het stadhuis met een speciale techniek gereinigd, waardoor het zijn oude uiterlijk weer heeft teruggekregen.

De fotograaf is Lex de Herder en de foto komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt van Wikipedia en via delpher.nl uit het Vrije Volk.

Met medewerking van Rotterdam van toen