Hotel Regina Proverniersplein, 1977

 

De inboedel van hotel Regina wordt geveild, 9 juni 1977.

Uit het Vrije Volk van 10 juni 1977:
Een badkamer voor een tientje. Twaalf piek voor een éénpersoonsledikant met patent matras en kussen. Vijfentwintig gulden voor een natblusser, brandslag en toiletinstallatie. Genadeloos tikte gisteren de hamer van veilingmeester H. van der Wolf het Rotterdamse hotel Regina leeg.

Het ouderwetse, eens gezellige, hotel heeft nog hoogstens drie dagen. De veilingkondities bepalen: ledere koper is verplicht het door hem gekochte tot zich te nemen en binnen drie werkdagen af te halen of te doen afhalen.

Een trieste bijeenkomst gisteren in het restaurant van Regina achter het Centraal Station. Géén gasten te bekennen in de goedgevulde zaal. Opkopers, huisvrouwen, kunstliefhebbers maar vooral koopjesjagers voelen zich als vissen in het water. Veilingmeester Wolf keer op keer: Meneer, denk eraan. Als u uw hand opsteekt, bent u de sigaar.

Werkelijk alles is te koop. De sigarenautomaat, waarover de katalogus eerlijk meldt dat het apparaat defect is. Een vluchtige blik in het. bijna vijftig pagina’s tellende boekje leert aanwezigen hotel Regina op de valreep goed kennen. Neem bijvoorbeeld de majolica bierzuil met metalen beeld. Of de doos met kerstversiering. De 23 flessen Grand Vin la Rosé, Pauillac-Medoc 1964 moeten we niet vergeten. Of de zes zilveren soeplouches, de plafonnières, de 120 grote platte borden Mosa, de diverse vlaggen en de 32 nieuwe damasten dinerlakens.

Een heel ander publiek hangt ‘s avonds aan de lippen van de veilingmeester. De antiquiteiten en I kunstvoorwerpen • gaan van de hand. Tientallen door Pego gesigneerde aquarellen. Vissen, vogels, Parijs met Eifeltoren, een arabische vrouw en een spinneweb. Verder wee Chinese blauwe wandbordjes. een Friese stoeltjesklok, een schilderij op paneel, gesigneerd door T. Roukens (1860) met de voorstelling: toren en zeilschip. Alles gaat onder de hamer.

De fotograaf is Lex de Herder en de foto komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt via delpher.nl uit het Vrije Volk van 10 juni 1977.

Met medewerking van Rotterdam van toen