Gezicht in de Dordtselaan ter hoogte van de Mijnsherenlaan, 1935

Gezicht in de Dordtselaan ter hoogte van de Mijnsherenlaan, 1935.

De Dordtselaan loopt in de richting van de stad Dordrecht. De Dordtsestraatweg is de oude Charloisse Zeedijk, de noordoostelijke grens van de voormalige polder Charlois. Ze stond vroeger bekend onder de naam Oudeweg. De weg is onder keizer Napoleon bestraat. Vanwege deze betere bestrating heette hij ook wel Koninklijke Straatweg. In 1960 ontving het gedeelte van de Dordtsestraatweg, dat door de wijk Lombardijen loopt, de namen Spinozaweg en Pascalweg. De loop van dit gedeelte van de weg werd enigszins gewijzigd.

De Mijnsheerenlaan heet naar het dorp Mijnsheerenland in de Hoeksche Waard.

De foto is gemaakt door de Fototechnische Dienst Rotterdam en komt uit de collectie Topografie van het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt eveneens uit het Stadsarchief Rotterdam.

Met medewerking van Rotterdam van toen