De aanbouw van metrostation Maashaven, 1966

De aanbouw van metrostation Maashaven aan de Brielselaan, 26 september 1966. Op de achtergrond de trappen naar het perron.

Het Rotterdamse metrostation Maashaven is een station van lijn D en lijn E gelegen op een viaduct aan het uiteinde van de Maashaven op de zuidoever van de Nieuwe Maas. Bij station Maashaven kan worden overgestapt op tramlijn 2.

Het station is zeer hoog gelegen en heeft een tamelijk imposante structuur. De stationshal “zweeft” boven het straatniveau, direct onder de perrons. Uitgangen verbinden de hal direct met de tramhalte. Twee liften, die niet tot het oorspronkelijke ontwerp van het station behoorden en later zijn geïnstalleerd, leiden van de perrons direct naar de straat.

Het station werd geopend in 1968 bij de ingebruikname van de Rotterdamse metro.

Op 14 juni 1895 werd in beginsel besloten de Maashaven, die naar de rivier de Maas is genoemd, te graven. In 1905 was ze voltooid. Een groot gedeelte van de polder Katendrecht alsmede vele huizen en buurten van het voormalige dorp Katendrecht moesten voor de havenaanleg verdwijnen.

De foto is gemaakt door de Fototechnische Dienst Rotterdam en de foto komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt van Wikipedia en uit het Stadsarchief Rotterdam.

Met medewerking van Rotterdam van toen