De Stokroosstraat vanaf de Putsebocht, 1940

De Stokroosstraat vanaf de Putsebocht, 1940. Rechts de Boudewijnstraat.

De Stokroosstraat heet naar een sierplant, behorend tot de kaasjeskruidfamilie.

De straatnaam Putsebocht is ontleend aan het land van Putten Overmaze. Charlois was oorspronkelijk een deel van het land ‘Putten over die Maze’. Putten behoorde van 1361 tot 1456 aan de heren van Gaesbeek en is daarna aan de hertog van BourgondiĆ« gekomen. Een gedeelte van de Putsebocht heette voor 1902 Tolbocht.

Boudewijn van Praet, voor 1326 gehuwd met Aleyd van Putten, +1361, dochter van heer Nicolaas III, +1311. Deze straat heette van 1911 tot 1916 Vrouw Beatrijsstraat. De straat is waarschijnlijk naar Boudewijn vernoemd vanwege de link met Aleyd van Putten.

De prentbriefkaart komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt eveneens uit het Stadsarchief Rotterdam. De kaart uit 1936 komt van rotterdamkaart.nl

Met medewerking van Rotterdam van toen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *