Radio Hertogjansplace
CharloisRotterdam van toen

Een ongeluk op de kruising Wolphaertsbocht-Pleinweg, 1957

Een beschadigde personenauto wordt weggesleept door een takelauto van M.D. de Putter.

Wolphaert Jansz. was één van de mannen, die in 1410 van de heer van Putten verlof kregen om Katendrecht te bedijken. Samen met Jan Wolphaertsz. werd hij tevens tot ambachtsheer aangesteld. Vóór de vereniging van Charlois met Rotterdam droeg de Wolphaertstraat de naam Groote Singel.

De Pleinweg vormt de verbinding tussen twee pleinen, het Maastunnelplein en het Zuidplein. In 1928 wordt de ligging van de weg als volgt omschreven: ‘de weg die van het zuidwesten van en evenwijdig aan de Bas Jungeriusstraat de Velgersdijk verbindt met de Katendrechtsche Lagedijk’. Als toevoeging wordt vermeld: ‘deze weg vormt den verbindingsschakel tusschen het Karel de Stouteplein en het nieuwe centrale plein aan den Linker Maasoever.’ Het nieuwe centrale plein werd later Zuidplein genoemd. Bij besluit B&W van 30 januari 1934 werd de Pleinweg verlengd tot aan de Mijnsherenlaan en kreeg eveneens de naam Pleinweg.

De fotograaf is Ary Groeneveld en de foto komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt eveneens uit het Stadsarchief Rotterdam.

Met medewerking van Rotterdam van toen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *