Oasebar, schilderstraat 1972

De langspeelplaat Bij Arie Valkhoff in de Oase wordt uitgereikt in de Oase Bar aan de Schilderstraat, 30 mei 1972.

Uit het Vrije Volk van 31 mei 1972 (Van een onzer verslaggevers).

ROTTERDAM —In zijn Oasebar aan de Schilderstraat heeft ,de Rotterdamse accordeonist, zanger en tekstschrijver Arie Valkhoff gistermiddag zijn derde langspeelplaat ten doop gehouden. ‘Bij Arie Valkhoff in de Oase’luidt de simpele titel van de op het Ojee-Treffer-label uitgebrachte zwarte schijf.

De verschijning van zijn nieuwste café-elpee met ruim dertig vlotte meezingers wordt door de Oase-eigenaar dan ook een “weinig wereldschokkende gebeurtenis” genoemd. ‘Het is “gewoon een plaat” voor speciale gelegenheden, voor gezellige mensen om gezellig te zijn’, aldus Arie Valkhoff.

De opvolger van ‘n Avondje in de Oase, de gezelligste plaat van het jaar (Aries eerste) en De vrolijke Oase (Aries tweede elpee) werd met behulp van een dertig koppen tellend meezingpubliek opgenomen in de Budelse studio’s van platenmiljonair Johnny Hoes.

Vandaar dat diens dochter Jacomine (ze doet iedereen de groeten van pa) met een niet onaanzienlijke hoeveelheid Limburgse vlaaien ter opluistering van de feestvreugde aanwezig was. Niet alleen om commerciële redenen, zo verklapte zij, maar voornamelijk vanwege “het sexy snoetje van Arie”. Hetgeen niet geheel ten onrechte gezegd kan warden, want, zo verklaarde’ Valkhoff zelf: er staan hier en daar wel een paar pikante liedjes op. Maar verder staan er op Aries derde langspeler, van zijn eerste twee werden er ruim 20.000 verkocht, heel wat ouderwetse foxtrots, oldtimers en zelfs een Amsterdamse klassieker ‘De Parel van de Jordaan’.

Aan de totstandkoming van de derde Oase-plaat werkten mee: gitarist Denny Dukers, pianist Charles van Rees, basgitarist Bram Schilperoort, accordeonist Jean Kraft, drummer Huub Jansen, de zingende barman Henk Valkhoff (een neef van Arie), idem Wim Knorr, idem Jan van Dijk, de zingende garderobejuffrouw Lenny Andersen, de zingende buurvrouw Janny Lamers, Nelly Wills en de vocalgroup de Saté Snackers, Mary Valkhoff en haar Oasekoor en uiteraard Arie Valkhoff. himself.. Prijs van deze nieuwste Ojee-elpee: tien gulden.

De fotograaf is Ary Groeneveld en de foto komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt uit het Vrije Volk van 31 mei 1972.

Met mederweking van Rotterdam van toen