Wij zoeken nog dj's M/V ben jij dj of wil je dj worden iedereen is welkom heb jij zin of tijd mail me janelburg@hotmail.nlĀ of zoek ons op, op de chat elders op deze site

Ingang van (Oude) ziekenhuis Dijkzigt,1968

Politiemensen bij de ingang van ziekenhuis Dijkzigt druk in de weer met portofoons in verband met een (vier uur durende) telefoonstoring, 28 maart 1968.

Uit het Vrije Volk van 29 maart 1968:
(Van een onzer verslaggevers)
Rijnmonds grootste ziekenhuis heeft het gisteren vier uur lang zonder telefoon moeten doen. Het Dijkzigtziekenhuis in Rotterdam heeft bijstand van de Maasstedelijke politie moeten inroepen wegens een telefoonstoring.

De in- en uitgaande lijnen waren onbruikbaar doordat bij graafwerk bij het nieuwe in aanbouw zijnde gebouw de centrale telefoonkabel doorbrak.

De politie heeft via meldkamer, portofoons en mobilofoons tussen 15.39 uur en 19.20 uur een deel van het inkomende en uitgaande telefoonverkeer kunnen regelen. In het ziekenhuis zelf moesten ordonnancediensten worden opgezet.

Degenen die door de storing geen gehoor kregen bij het ziekenhuis en de PTT (afdeling inlichtingen) belden, kregen dan ook het nummer van de centrale meldkamer op het hoofdbureau van politie in Rotterdam op. Via de meldkamer werden de berichten doorgegeven aan de politieposten in en bij het ziekenhuis. De noodregeling heeft onder meer een urgent bloedtransport vlot afgewerkt.

De fotograaf is Ary Groeneveld en de foto komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt via delpher.nl uit het Vrije Volk van 29 maart 1968.

Met medewerking van Rotterdam van toen