West-Varkenoordseweg, 1916

Schade veroorzaakt aan de West-Varkenoordseweg, hoek Beukelaarstraat, door de stormvloed van 13 januari 1916.

Uit het Rotterdamsch Nieuwsblad van 20 januari 1916:
Hedenmiddag heeft Prins Hendrik der Nederlanden een bezoek gebracht aan het geteisterde gebied van West-Varkenoord. Teruggekeerd van een tocht over de Zuid-Hollandse eilanden heeft hij de burgemeester ten stadhuize afgehaald en met de adjudant des prinsen is hij naar Hillesluis gereden.

Op het terrein, waar de prins het allereerst vanmiddag verwacht wordt, aan het eind der Rosestraat, bij het door hooge water doorgebroken zomerkaadje, is tegen half twee den middag de politie bezig enige maatregelen te treffen in ‘t belang van een geregeld verkeer. Door de politie te voet en te paard wordt de weg afgezet en het verkeer voorbeeldig geregeld.

Dan gaat den prins naar de West-Varrkenoordseweg 32, naar de woning van de landweerman H. Smit, die twee kinderen bij de ramp verloor. Aan den ingang staan opgesteld de redders der zes kinderen van Smit, die gespaard bleven.

De prentbriefkaart komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt via delpher.nl uit het Rotterdamsch Nieuwsblad van 20 januari 1916.

Met medewerking van Rotterdam van toen