Modemagazijn Gerzon op de Blaak tijdens de uitbreiding, 1936

Modemagazijn Gerzon tijdens de uitbreiding, 1936-1938. Rechts de Soetensteeg en op de achtergrond de Boijmansstraat, gezien vanaf de Zeevischmarkt.

Uit de Maasbode van 18 maart 1938:
GERZON IS GROTER !
Een kijkje in de nieuwe parterre van Gerzon ROTTERDAM IS GROTER! Onze verbouwing is beëindigd! Morgen om 2 UUR gaan de deuren open. Uiterlijk is er weinig veranderd, maar zodra U binnenkomt zult U verrast zijn door de enorme verbetering, welke ons huis heeft ondergaan. De parterre, door belemmerende bouwvoorschriften te klein en lange tijd een doorn in ons oog, is enorm vergroot. Vele afdelingen, voordien op de etages gelegen, hebben hier een ruimere huisvesting gevonden, waardoor het tevens mogelijk was de sorteringen van alle afdelingen aanmerkelijk uit te breiden. Gerzon is echter niet alleen groter, maar ook veel gezelliger geworden, overal heerst thans de prettige sfeer, die het winkelen tot een ware vreugde maakt. Ter gelegenheid van deze feestelijke gebeurtenis laten wij U thans profiteren van buitengewoon voordelige aanbiedingen in alle afdelingen en nog iets extra•••• ALLEEN MORGEN bij aankoop van ten minste f5.GRATIS een luxe doos Bonbons

De foto komt uit de collectie Topografie Rotterdam en bevindt zich in het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt via Delpher.nl uit de Maasbode van 18 maart 1938.

Met medewerking van Rotterdam van toen