Wij zoeken nog dj's M/V ben jij dj of wil je dj worden iedereen is welkom heb jij zin of tijd mail me janelburg@hotmail.nl of zoek ons op, op de chat elders op deze site

De flatgebouwen aan de Gijsinglaan, 1962

De Gijsinglaan is vernoemd naar Bernard Godfried Gijsing, burgemeester van Delfshaven van 1835-1840. Bij besluit van 28 november 1924 werd de Gijsingstraat gesplitst in een 1ste en 2de Gijsingstraat, terwijl een derde stuk Groote Visserijplein werd genoemd. In 1960 werd opnieuw een naamsverandering ingevoerd. De 1ste Gijsingstraat werd Gijsingstraat; de 2de Gijsingstraat ontving de naam Gijsinglaan.

De Gijsingflats zijn vijf naoorlogse galerijflats in Tussendijken die gebouwd zijn nadat deze plek per vergissing door de geallieerden gebombardeerd was is 1943. Het op zichzelf staande gebiedje is mooi gelegen vlakbij Marconiplein, de Schiedamseweg, Park 1943 en de markt.

De foto is gemaakt door de Fototechnische Dienst Rotterdam en komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt eveneens uit het Stadsarchief Rotterdam en van http://delfshavencooperatie.nl/de-gijsingflats/

Met medewerking van Rotterdam van toen