Wij zoeken nog dj's M/V ben jij dj of wil je dj worden iedereen is welkom heb jij zin of tijd mail me janelburg@hotmail.nl of zoek ons op, op de chat elders op deze site

Twitter stopt mogelijkheid om via sms te tweeten vanwege kwetsbaarheid

Twitter stopt tijdelijk met de mogelijkheid om per sms te tweeten, maakt het bedrijf donderdag bekend. De maatregel werd getroffen nadat uit naam van meerdere accounts, waaronder die van Twitter-directeur Jack Dorsey, berichten werden verstuurd.

Eind augustus werden uit naam van Dorsey racistische tweets verstuurd. Vermoedelijk maakte een hacker misbruik van een kwetsbaarheid om via sms berichten te versturen.

De mogelijkheid om per sms te tweeten wordt tijdelijk uitgeschakeld “vanwege kwetsbaarheden die door mobiele providers moeten worden aangepakt”, laat Twitter in een verklaring weten.

In een aantal gebieden zijn Twitter-gebruikers relatief afhankelijk van de functie. Het gaat bijvoorbeeld om plekken met een slechte internetverbinding of gebieden waar de Twitter-website en -app zijn geblokkeerd door autoriteiten.

Twitter zegt de functie in deze gebieden “binnenkort” weer in te schakelen, waarna het bedrijf aan een langetermijnstrategie gaat werken. Wat dat precies inhoudt, maakt het bedrijf niet bekend.

Bron: NU.nl