Wij zoeken nog dj's M/V ben jij dj of wil je dj worden iedereen is welkom heb jij zin of tijd mail me janelburg@hotmail.nl of zoek ons op, op de chat elders op deze site

Jumbo-Visma-renner Kuss wint zware bergrit in Vuelta, Roglic behoudt rood

Sepp Kuss heeft zondag de vijftiende etappe van de Vuelta a España gewonnen. De Amerikaan van Jumbo-Visma kwam solo over de finish in een zware bergrit. Primoz Roglic behield zonder problemen de leiding in het algemeen klassement.

De 24-jarige Kuss reed op bijna 7 kilometer van de finish weg bij medevluchter Sergio Samitier en werd niet meer achterhaald door de concurrentie. De Portugees Ruben Guerreiro en de Brit Tao Geoghegan Hart eindigden op veertig seconden als respectievelijk tweede en derde.

Voor Kuss is het zijn eerste dagsucces in een grote wielerronde. Eerder in zijn carrière schreef hij alleen drie etappes en het eindklassement in de Ronde van Utah op zijn naam.

Roglic eindigde ruim twee minuten van de ritwinnaar als achtste en was daarmee de sterkste van de klassementsrenners. Alleen Alejandro Valverde kon in het spoor van de kopman van Jumbo-Visma blijven. Tadej Pogacar en Miguel Ángel López verloren beiden veertig seconden op de Sloveen en Nairo Quintana gaf ruim anderhalve minuut toe.

In het klassement behoudt Roglic zijn voorsprong van bijna 2,5 minuten op nummer twee Valverde en bijna vier minuten op nummer drie Pogacar. Wilco Kelderman, die op een kleine vier minuten van Kuss zestiende werd, klom een plek in het klassement en staat nu achtste op ruim negen minuten.

Bron: NU.nl