Wij zoeken nog dj's M/V ben jij dj of wil je dj worden iedereen is welkom heb jij zin of tijd mail me janelburg@hotmail.nl of zoek ons op, op de chat elders op deze site

Imanuelle Grives wordt voorlopig vrijgelaten

De voor drugshandel in België opgepakte Rotterdamse actrice Imanuelle Grives wordt voorlopig vrijgelaten. Ze moet daartoe 5000 euro borg betalen. De rechtbank Antwerpen heeft een verzoekschrift van Grives goedgekeurd, bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie.

Dat verzoek werd vandaag in Antwerpen behandeld. Enkele weken geleden besloot de Antwerpse raadkamer dat ze tot aan de eerste behandeling van haar rechtszaak in hechtenis moet blijven. Nu die datum daarvoor bekend is, 19 september, heeft ze bij de behandelend rechtbank een verzoek ingediend om toch voorlopig naar huis te kunnen. En dat is goedgekeurd. Wel moet eerst de borg worden overgemaakt.

Volgende week staat ze voor het eerst echt voor de rechter, maar dan wordt de zaak nog niet inhoudelijk behandeld. Grives hoeft daar niet bij aanwezig te zijn. In principe kan ze op vrije voeten blijven tot een eventuele veroordeling.

Grives werd 21 juli op het Belgische dancefestival Tomorrowland betrapt met een aanzienlijke hoeveelheid drugs op zak: meer dan 100 xtc- en amfetaminepillen, MDMA, 20 gram cocaïne en bijna 10 gram ketamine. Ze bekende drugs te hebben verkocht op het festival en kwam later met de opmerkelijke verklaring dat ze dat deed om te oefenen voor een filmrol. Die crime-film heet Suriname en wordt ondertussen opgenomen in Suriname. Grives zou inderdaad een rol vervullen maar justitie vindt dat excuus dubieus.

Bron: AD.nl