Wij zoeken nog dj's M/V ben jij dj of wil je dj worden iedereen is welkom heb jij zin of tijd mail me janelburg@hotmail.nl of zoek ons op, op de chat elders op deze site

Facebook schorst bot van Netanyahu’s verkiezingscampagne voor haatzaaien

Facebook heeft donderdag een chatbot van de verkiezingscampagne voor de Israëlische premier Benjamin Netanyahu voor 24 uur geschorst vanwege haatzaaien, meldt The New York Times. De bot zou geschreven hebben dat Arabisch-Israëlische politici “ons allemaal willen vernietigen”.

Een chatbot is een programma dat virtueel in gesprek kan gaan met gebruikers van een platform. Facebook maakt het voor gebruikers mogelijk de software in te zetten op hun pagina’s. In dit geval stuurde de bot een bericht aan bezoekers van Netanyahu’s officiële Facebook-pagina.

In het bericht werd opgeroepen om dinsdag naar de stembus te gaan om de opkomst van “een gevaarlijke linkse overheid” te voorkomen, waarbij Arabisch-Israëlische politici “ons allemaal willen vernietigen – vrouwen, kinderen en mannen – en een nucleair Iran dat ons zal wegvagen mogelijk maakt”.

Door de schorsing van de bot kan het softwareprogramma tot 9.30 uur Nederlandse tijd geen berichten verzenden. Netanyahu heeft verklaard geen rol te hebben gespeeld bij de inhoud van het bericht en legde de schuld bij een campagnemedewerker.

Israël gaat dinsdag opnieuw naar de stembus, omdat het na verkiezingen eerder dit jaar niet is gelukt om een coalitie te vormen.

Bron: NU.nl