Wij zoeken nog dj's M/V ben jij dj of wil je dj worden iedereen is welkom heb jij zin of tijd mail me janelburg@hotmail.nl of zoek ons op, op de chat elders op deze site

The Notorious B.I.G. wilde zijn eerste wereldhit niet opnemen

The Notorious B.I.G. wilde het nummer Juicy van zijn debuutalbum Ready to Die eigenlijk niet opnemen omdat hij het te commercieel vond, onthult de minidocumentaire van Amazon Music The Notorious B.I.G – 25 Years of Ready to Die.

De in 1997 op 24-jarige leeftijd doodgeschoten Amerikaanse rapper wilde het meest compromisloze hiphopalbum ooit maken en moest door zijn producer P. Diddy (toen bekend als Puff Daddy) overgehaald worden. “Oké, laten we een voor 85 procent compromisloos album maken, want we hebben 15 procent nodig om dit ding te verkopen”, zei Diddy volgens Cheo Hodari Coker, de biograaf van de overleden rapper.

In ruil voor zijn medewerking aan de uiteindelijke wereldhits Juicy en Big Poppa bedong The Notorious B.I.G. dat het nummer Who Shot Ya op de B-kant van zijn single Big Poppa verscheen.

Het album Ready to Die verscheen op 13 september 1994 en verkocht in de Verenigde Staten ruim zes miljoen exemplaren. Juicy wordt gezien als één van de beste hiphopnummers aller tijden. The Notorious B.I.G. wordt 22 jaar na zijn dood nog steeds beschouwd als één van de grootste rapartiesten.
Bron: NU.nl