Wij zoeken nog dj's M/V ben jij dj of wil je dj worden iedereen is welkom heb jij zin of tijd mail me janelburg@hotmail.nl of zoek ons op, op de chat elders op deze site

‘Google bracht in 2016 bijna Pixel-smartwatch op de markt’

Google stond in 2016 op het punt om een Pixel-smartwatch uit te brengen, maar trok zich op het laatste moment terug omdat het ontwerp “niet in de Pixel-familie” paste, meldt Business Insider op basis van anonieme bronnen.

De Pixel-smartphone werd in oktober 2016 aangekondigd. Een paar maanden voor die aankondiging had Google besloten om te stoppen met de plannen voor een eigen slimme horloge. Het bedrijf “vreesde dat de smartwatch een negatieve impact zou hebben op de merknaam”, aldus anonieme bronnen van Business Insider.

Uiteindelijk kwamen de smartwatches wel op de markt, maar onder het merk van partner LG, dat de horloges ook fabriceerde. Die smartwatches waren voorzien van Googles speciale Wear OS-besturingssysteem.

De populariteit van Wear OS als besturingssysteem zakte de afgelopen jaren in. In 2018 liet Google in reactie op geruchten weten dat het niet zelf aan een horloge werkt.

bron: Nu.nl