Wij zoeken nog dj's M/V ben jij dj of wil je dj worden iedereen is welkom heb jij zin of tijd mail me janelburg@hotmail.nl of zoek ons op, op de chat elders op deze site

Verdachte kofferbakmoord ontkent: ‘Ik vind het een laffe moord’

De verdachte in de Oostvoornse kofferbakmoord, Leon van M., zegt donderdag in de rechtbank dat hij het slachtoffer niet heeft gekend. “Ik heb de dag na de moord gehoord wat er was gebeurd.”

Bij deze moord kwam in september 2005 de toen 35-jarige Caroline van Toledo om het leven. Ze werd gevonden in de kofferbak van een uitgebrande auto. Leon van M. uit Brielle werd al eerder verdacht van betrokkenheid, maar toen was er onvoldoende bewijs. Nieuw DNA-onderzoek en getuigenverklaringen wijzen alsnog Leon van M. aan als verdachte.

Leon van M. wil donderdag zijn verklaring afleggen. Tot nu toe heeft hij maar weinig gezegd. “Ik heb toen gewoon een gezellige dag gehad in 2005. Maar ik heb aan veel geen herinnering meer. Ik vind het verschrikkelijk voor de nabestaanden. Ik heb veel respect voor die mensen.”Hij zegt het slachtoffer niet te hebben gekend, ook niet van de apotheek waarin ze werkte.
“Ik vind het een laffe en laag bij de grondse moord. Ik heb dit niet gedaan. Mevrouw de rechter, u gaat mij vragen stellen, maar ik kan ze niet beantwoorden. Het OM gaat het toch verkeerd uitleggen”, zegt Van M. in zijn statement.

“Mede op advies van mijn twee advocaten ga ik niets zeggen. Ik heb nóóit wat gezegd tegen de getuigen. Toch hebben ze hier een podium gekregen. Het is haat, geld, hersenspinsels… Mijn frustraties zijn groot. Daar wil ik het bij laten.”

De rechter vraagt naar het beloofde alibi van Van M., maar de verdachte wil verder geen antwoord meer geven op vragen.

Bron: Rijnmond.nl