Wij zoeken nog dj's M/V ben jij dj of wil je dj worden iedereen is welkom heb jij zin of tijd mail me janelburg@hotmail.nl of zoek ons op, op de chat elders op deze site

Zoekende Schippers moet hopen dat alle elementen samenkomen op WK

Dafne Schippers begint zaterdag aan de WK in Doha met de series van de 100 meter, maar in tegenstelling tot bij eerdere edities behoort ze niet tot de favorieten voor een medaille. Na een jaar waarin de Utrechtse geen moment in absolute topvorm was, hoopt ze zich in het toernooi te kunnen vechten.

“Mijn verwachtingen zijn nog steeds hoog”, zei Schippers in de aanloop naar de WK. “En het doel is ook niet anders dan op eerdere WK’s. Ik ga naar Doha om mijn beste tijden van het jaar te lopen. Maar ja, het was wel een seizoen met hobbels. Daar moest ik overheen en hopelijk is het geluk nu een keer aan mijn zijde.”

Vraag is wel wat het Schippers oplevert als ze deze WK haar snelste races van het seizoen loopt. In 2015 (zilver op de 100 meter en goud op de 200 meter) en in 2017 (brons op de 100 meter en goud op de 200 meter) pakte ze in totaal vier WK-medailles, maar dit jaar is het gat met de concurrentie vooralsnog groter.

Op de 100 meter dook Schippers in 2019 nog niet onder de elf seconden (beste tijd: 11,04) en waren liefst dertien vrouwen sneller. Op de lijst van de 200 meter staat ze dit jaar dertiende met 22,45. Ter vergelijking: de Jamaicaanse Elaine Thompson liep 10,73 en 22,00.

“Maar tijden zeggen niet alles”, weet Schippers. “Voorafgaand aan de WK van twee jaar geleden in Londen stond ik ook laag op de jaarranking, maar kwam ik wel met de medailles thuis. Sommige atletes lopen in april knetterhard en komen de rest van het jaar niet meer in de buurt van die tijden. Het gaat erom dat je op het goede moment je kop leeg kunt maken en dat je je in een toernooi kunt vechten. Die eigenschap heb ik, het is alleen hopen dat mijn lijf een beetje meewerkt.”

Snelste vrouwen op de 100 meter in 2019

  • 1. Elaine Thompson (Jamaica) – 10,73
  • 1. Shelly-Ann Fraser-Pryce (Jamaica) – 10,73
  • 3. Sha’Carri Richardson (VS) – 10,75
  • 4. Dina Asher-Smith (Groot-Brittannië) – 10,88
  • 5. Marie-Josée Ta Lou (Ivoorkust) – 10,93
  • 14. Dafne Schippers (Nederland) – 11,04
Bron: NU.nl