Wij zoeken nog dj's M/V ben jij dj of wil je dj worden iedereen is welkom heb jij zin of tijd mail me janelburg@hotmail.nl of zoek ons op, op de chat elders op deze site

Schippers mist finale 100 meter en mogelijk ook rest van WK door blessure

Dafne Schippers heeft zich zondag kort voor de start van de finale van de 100 meter bij de WK atletiek in Qatar afgemeld met een blessure. Het is ook hoogst onzeker of de Nederlandse later dit toernooi haar titel kan verdedigen op de 200 meter.

Schippers liep haar kwetsuur eerder op de avond op tijdens de halve finales van de 100 meter, toen ze zich voor de eindstrijd plaatste. Ze klokte in haar halve finale 11,07, overall de zevende tijd.

“Na 10 meter voelde Dafne haar lies”, vertelt haar coach Bart Bennema kort na de afmelding van Schippers.” Ze kon ook niet doortrekken tussen de 20 en 40 meter. Na 50 meter leek het verdwenen, maar na de finish zei ze al snel dat het niet goed zat.”

Vooralsnog staat Schippers nog gewoon op de startlijst van de 200 meter en de 4×100 meter estafette. Ze gaat er nu alles aan doen om maandag aan de start te verschijnen van de series van de 200 meter. De halve finales zijn op dinsdag en woensdag is de eindstrijd.
Bron: NU.nl