Wij zoeken nog dj's M/V ben jij dj of wil je dj worden iedereen is welkom heb jij zin of tijd mail me janelburg@hotmail.nl of zoek ons op, op de chat elders op deze site

Korenmolen de Zandweg aan de Kromme Zandweg, 1962

Aan de Kromme Zandweg staat korenmolen de Zandweg, 1962.

Tracé en aard van de bodem hebben de naamgeving van de Kromme Zandweg bepaald. Hoewel deze weg voor 1895 Molenweg heette, komt hij blijkens de gemeenteatlas van J. Kuyper uit 1868 al onder de naam Kromme Zandweg voor. De naam Molenweg dankte hij aan de korenmolen, die sinds 1799 aan deze weg staat.

Molen De Zandweg aan de Kromme Zandweg in Charlois is een in 1723 gebouwde korenmolen. In 1959 kocht de gemeente Rotterdam deze molen en restaureerde hem volledig. In 1962 was de restauratie voltooid. De molen is regelmatig in bedrijf en is dan te bezichtigen.

De fotograaf is Lex de Herder en de foto komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt eveneens uit het Stadsarchief Rotterdam en van Wikipedia.

Met medewerking van Rotterdam van toen