Wij zoeken nog dj's M/V ben jij dj of wil je dj worden iedereen is welkom heb jij zin of tijd mail me janelburg@hotmail.nl of zoek ons op, op de chat elders op deze site

The Beatles breken record met vijftig jaar oud album Abbey Road

Het album Abbey Road van The Beatles heeft vijftig jaar na verschijnen weer een record gebroken. De plaat staat deze week weer op de eerste plaats in de Britse hitlijst en heeft daarmee de langste pauze tussen twee nummer 1-noteringen ooit.

Het was 49 jaar en 252 dagen geleden dat Abbey Road van The Beatles voor het laatst op de eerste plaats stond. Het album verscheen op 18 augustus 1969.

Het vorige record stond ook op naam van de band bestaande uit Paul McCartney, John Lennon, Ringo Starr en George Harrison. Hun plaat Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band kwam uit in 1967 en behaalde in 2017 nogmaals de eerste plaats. Het record stond toen op 49 jaar en 125 dagen.

Bandlid McCartney reageerde via Twitter op het nieuws. “Het is moeilijk om te geloven dat Abbey Road na al die jaren nog steeds staat. Het is dan ook wel een bloody cool album”, schrijft hij.
Bron: NU.nl