Wij zoeken nog dj's M/V ben jij dj of wil je dj worden iedereen is welkom heb jij zin of tijd mail me janelburg@hotmail.nl of zoek ons op, op de chat elders op deze site

Ontwikkelaar klaagt Apple aan om ‘gekopieerde technologie’ bij inloggen

Ontwikkelaar Blix heeft Apple aangeklaagd vanwege de technologie die het bedrijf gebruikt bij Log in met Apple-functie, schrijft Beebom.

Apple zou met de technologie patenten van Blix hebben geschonden. Dit bedrijf zegt deze manier van inloggen al sinds 2017 aan te bieden in zijn app Blue Mail.

Het gaat hierbij om de Share Email- functie van de mailapp. Volgens het bedrijf kopieert Apple de technologie van Blix waarmee een uniek e-mailadres wordt aangemaakt om in te loggen. Bij Blue Mail kan een willekeurig adres worden aangemaakt om een openbaar gesprek met anderen te starten, terwijl het echte adres verborgen blijft.

Met de Log in met Apple-functie kunnen gebruikers sinds de komst van iOS 13 gemakkelijk inloggen bij websites en diensten. Dit werkt op dezelfde manier zoals inloggen met een Facebook- of Google-account, al belooft Apple de privacy van gebruikers beter te waarborgen door hierbij een willekeurig e-mailadres aan te maken.

Opvallend is dat Blue Mail enkele weken voor het uitbrengen van de Log in met Apple-functie uit de Mac App Store werd verwijderd. Dat gebeurde omdat Blue Mail volgens Apple een andere app genaamd TypeApp kopieerde.

Bron: NU.nl