Wij zoeken nog dj's M/V ben jij dj of wil je dj worden iedereen is welkom heb jij zin of tijd mail me janelburg@hotmail.nl of zoek ons op, op de chat elders op deze site

Miedema vanwege dood opa tot tranen geroerd na doelpunt tegen Rusland

Vivianne Miedema beleefde dinsdag een emotionele avond. De 23-jarige spits barstte vanwege het overlijden van haar opa in tranen uit toen ze een doelpunt maakte tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd van de Oranjevrouwen tegen Rusland (2-0).

“Dit was zeker niet de makkelijkste wedstrijd uit mijn carrière. Ik ben blij dat ik op het veld heb gestaan, het team heb kunnen helpen en mijn familie wat afleiding heb kunnen geven”, zei Miedema, wier grootvader zaterdag overleed, met een trillende lip in het Philips Stadion in Eindhoven.

Miedema kreeg van bondscoach Sarina Wiegman zaterdag de gelegenheid om haar opa en familie te zien. Ze kreeg toen van de broers van haar opa en haar oma meteen te horen dat ze moest spelen tegen Rusland, omdat haar opa dat per se gewild zou hebben.

“Dan is het voor mij ook makkelijker om de knop om te zetten en te proberen de familie trots te maken. Alles kwam er wel even uit na mijn doelpunt, maar dat is denk ik ook logisch. Ik zag teamgenoten ook tranen in de ogen hebben. De hele groep kende opa”, vertelde ze.

“Opa was mijn grootste fan. Hij was altijd mee, heeft alles gezien. We hebben een speciale band opgebouwd. Het is nu even moeilijk, maar ik denk dat deze avond uiteindelijk een heel mooi plekje gaat krijgen.”

Bron: NU.nl