Wij zoeken nog dj's M/V ben jij dj of wil je dj worden iedereen is welkom heb jij zin of tijd mail me janelburg@hotmail.nlĀ of zoek ons op, op de chat elders op deze site

Verstappen houdt rekening met kwalificatie op zondag door tyfoon

Max Verstappen houdt er rekening mee dat de kwalificatie voor de Grand Prix van Japan van zaterdag naar zondag wordt verplaatst. Als gevolg van de naderende tyfoon worden voor zaterdag harde windstoten en hevige regenval verwacht.

Tyfoon Hagibis is een orkaan van de zwaarste categorie en wordt gezien als de heftigste tropische storm van het jaar. De tyfoon neemt weliswaar langzaam in kracht af en de ergste problemen zullen ook niet op het circuit van Suzuka plaatsvinden, maar de weersomstandigheden zijn mogelijk toch te gevaarlijk.

“Voor nu ziet het er niet naar uit dat er zaterdag gereden kan worden. We wachten af, maar ik heb mijn speedboot al stand-by staan”, grapte Verstappen donderdag tijdens de persconferentie. “Ik denk dat het wel duidelijk zal zijn of het weer het toelaat om wel of niet te kunnen rijden. Het is afwachten.”

“Het heeft verder geen invloed op mij, alleen heb ik dan meer vrije tijd op zaterdag en moet ik op zondag wat vroeger opstaan. We hebben het eerder meegemaakt, in Austin een paar jaar geleden (de Grand Prix van de Verenigde Staten in 2015, red.). Het is wat het is, dat maakt voor mij verder niet uit.”

De Formule 1 laat in een verklaring weten pas in een later stadium te willen beoordelen of de kwalificatie zaterdag gereden kan worden. “We doen er alles aan om het programma intact te houden. Maar de veiligheid van de fans, de coureurs en iedereen op het circuit is de topprioriteit.”

Bron: NU.nl