Wij zoeken nog dj's M/V ben jij dj of wil je dj worden iedereen is welkom heb jij zin of tijd mail me janelburg@hotmail.nl of zoek ons op, op de chat elders op deze site

Oranje doet goede zaken in EK-kwalificatie met late zege op Noord-Ierland

Het Nederlands elftal heeft donderdagavond in de slotfase een belangrijke zege geboekt op Noord-Ierland in de EK-kwalificatie. Door doelpunten in blessuretijd van invaller Luuk de Jong en Memphis Depay werd in De Kuip met 3-1 gewonnen.

Met de zege zette Oranje een flinke stap richting het EK 2020, dat in twaalf verschillende landen gehouden wordt. Nederland gaat met twaalf punten uit vijf wedstrijden aan de leiding in groep C.

Noord-Ierland en Duitsland hebben evenveel punten als Nederland, maar de Noord-Ieren hebben een wedstrijd meer gespeeld. Oranje houdt de Duitsers op basis van het onderling resultaat onder zich. De nummers één en twee plaatsen zich rechtstreeks voor het EK.

Tegen de stugge Noord-Ieren speelde Oranje voor rust zeer zwak. De ploeg van bondscoach Ronald Koeman slaagde er niet in grote kansen te creëren. Na rust zette Oranje wel druk, maar kwamen de bezoekers een kwartier voor tijd via Josh Magennis verrassend op voorsprong.

Memphis maakte kort daarna 1-1 en daar leek het bij te blijven. Pas in de eerste minuut van de blessuretijd maakte De Jong de bevrijdende 2-1, waarna Memphis met zijn tweede treffer de eindstand op 3-1 bepaalde.

De volgende wedstrijd van Oranje is zondag in Minsk tegen Wit-Rusland. Nederland speelt daarna nog uit tegen Noord-Ierland (16 november) en thuis tegen Estland (19 november).

Bron: NU.nl