Wij zoeken nog dj's M/V ben jij dj of wil je dj worden iedereen is welkom heb jij zin of tijd mail me janelburg@hotmail.nl of zoek ons op, op de chat elders op deze site

‘Turkije blokkeert Facebook, Twitter en WhatsApp in grenssteden met Syrië’

Turkije heeft heeft op de grens met Syrië de toegang tot Facebook, Instagram, Twitter en WhatsApp geblokkeerd, meldt de internetmonitoringsorganisatie NetBlock vrijdag. Het land is woensdag begonnen aan een inval in Syrië om een ‘veilige zone’ te creëren door de aanwezige Koerdische milities te verdrijven.

Volgens de organisatie zijn de sociale media ontoegankelijk in de steden Hatay, Gaziantep en Sanliurfa in het zuidoosten van Turkije. De Turkse provider Türk Telekom zou de toegang geblokkeerd hebben, maar de maatregel is te omzeilen met een VPN-verbinding.

NetBlock schrijft dat Twitter, Facebook diens twee andere sociale media, Instagram en WhatsApp, vermoedelijk zijn geblokkeerd om te voorkomen dat beelden of andere informatie over de Turkse operatie online verschijnen.

Turkije noemt de inval ‘Vredeslente’. De Koerdische milities, die samen met de Verenigde Staten tegen terreurgroep Islamitische Staat (IS) streden, worden door Turkije gezien als terroristen. Door de Koerden te verdrijven, moeten ruim 3 miljoen Syrische vluchtelingen terug kunnen keren naar hun thuisland.

De huidige blokkade in het zuidoost Turkije is de grootste sinds december 2016, aldus NetBlock. Toen blokkeerde Turkije sociale media in het hele land om de verspreiding van een video te beperken. Op die beelden is te zien hoe IS-strijders twee Turkse soldaten levend verbranden.

Bron: NU.nl