Wij zoeken nog dj's M/V ben jij dj of wil je dj worden iedereen is welkom heb jij zin of tijd mail me janelburg@hotmail.nlĀ of zoek ons op, op de chat elders op deze site

Wild blij dat ze ‘onklopbare’ Kenny jaar voor Spelen klopt op omnium

Kirsten Wild prolongeerde vrijdag bij de EK baanwielrennen in Apeldoorn niet alleen haar Europese titel op het omnium, ze bewees minder dan een jaar voor de Spelen van Tokio ook dat ze de Britse vedette Laura Kenny kan verslaan op een olympisch onderdeel.

Wild wees na de finish van de afsluitende puntenkoers vragend naar haar eigen borst. Ze had tijdens het spannende slotonderdeel van het omnium wel meegerekend op de fiets, maar ze durfde niet direct te juichen.

Al snel kwam het verlossende woord: de 37-jarige Zwolse eindigde in het klassement inderdaad voor haar grote rivale Kenny, al was het verschil met twee punten erg klein. “Ik was totaal niet zeker van mijn zaak”, lachte Wild vlak voordat ze voor de achtste keer EK-goud kreeg omgehangen. “Ik dacht: klopt dit wel? Het kan haast niet. Maar het klopte dus wel.”

Die twijfels kwamen ook door het respect dat Wild heeft voor Kenny. De 27-jarige Britse, die bekend werd onder haar meisjesnaam Trott, geldt met vier olympische titels (twee op het omnium en twee op de ploegenachtervolging) als de succesvolste baanrenster ooit op de Spelen. Daarnaast is ze elfvoudig Europees kampioene (vier keer op het omnium) en achtvoudig wereldkampioene (drie keer op het omnium).

Wild, die zelf als zesvoudig wereldkampioene en na vrijdag achtvoudig Europees kampioene ook geen korte erelijst heeft op de baan, legde twee weken voor de EK in Apeldoorn al uit dat ze tijdens trainingen nog steeds gemotiveerd wordt door het idee dat de Britse vrouwen in haar nek hijgen, met Kenny voorop.

“Ik vind Laura gewoon heel goed, ik heb haar heel hoog zitten”, aldus de Nederlandse. “Ik heb er echt over nagedacht hoe zij te kloppen is, want ze was voor mij eigenlijk onklopbaar. Maar ze is dus te verslaan, daar ben ik heel blij mee.”

Bron: NU.nl