Wij zoeken nog dj's M/V ben jij dj of wil je dj worden iedereen is welkom heb jij zin of tijd mail me janelburg@hotmail.nlĀ of zoek ons op, op de chat elders op deze site

Koude Oorlog-mentaliteit schaadt vertrouwen in cyberspace vindt China

Het hoofd van de propaganda-afdeling van de Chinese overheid, Huang Kunming, heeft kritiek geuit op de houding van sommige landen in cyberspace. Volgens Kunming heerst er wereldwijd nog steeds een ‘Koude Oorlog-mentaliteit’ en wordt er gedaan aan cyberpesten, dat meldt Reuters.

Kunming uitte de beschuldigingen tijdens de Wereld Internet Conferentie in de Chinese stad Wuzhen: “De Koude Oorlog-mentaliteit hindert uitwisselingen in cyberspace tussen landen. Ook wordt er gepest, wat een negatief effect heeft op het vertrouwen onderling.”

Het hoofd propaganda noemde geen specifieke landen, maar er zijn al maanden lang spanningen tussen de Verenigde Staten en China door sancties die zijn ingesteld door Amerikaanse president Donald Trump. Hierdoor mogen Amerikaanse bedrijven nog maar beperkt zaken doen met Chinese bedrijven.

Daarnaast beschuldigen de Verenigde Staten het Chinese bedrijf Huawei van spionage. Volgens de VS zou Huawei zijn telecomapparatuur gebruiken om voor de Communistische Partij van China te spioneren. Tot op heden is dat niet bewezen.

Ook hier verwees Kunming indirect naar: “Sommige landen gebruiken nationale veiligheid als excuus om andere landen en bedrijven aan te vallen. Dit veroorzaakt onzekerheid, tegenstand en negativiteit in cyberspace.”

Bron: NU.nl