Wij zoeken nog dj's M/V ben jij dj of wil je dj worden iedereen is welkom heb jij zin of tijd mail me janelburg@hotmail.nl of zoek ons op, op de chat elders op deze site

Microsoft gaat clouddiensten voor Pentagon verrichten en haalt miljarden binnen

Microsoft heeft zaterdag het zogeheten JEDI-contract van het Pentagon, ter waarde van 10 miljard dollar (ruim 8 miljard euro), binnengesleept. Het softwarebedrijf gaat tot ten minste 2029 cloudcomputerdiensten verrichten voor het Amerikaanse ministerie van Defensie, schrijven meerdere Amerikaanse media.

Lang werd verwacht dat Amazon het miljardencontract in de wacht zou slepen, vanwege de overeenkomst die het eerder sloot met de Amerikaanse inlichtingendienst CIA.

Microsoft geniet volgens Bloomberg echter de voorkeur van de Amerikaanse president Donald Trump, die overhoop ligt met Amazon-topman Jeff Bezos. De zakenman is ook eigenaar van The Washington Post. Trump vindt dat die Amerikaanse krant hem “oneerlijk” behandelt.

Een woordvoerder van Amazon laat aan het persbureau weten dat het bedrijf “vol verbazing” kennis heeft genomen van het nieuws, omdat het “de duidelijke leider in cloudcomputerdiensten” zou zijn. Een bron meldt aan Bloomberg dat het bedrijf juridische stappen tegen het besluit onderzoekt.

Met de deal wordt verwacht dat het Pentagon grote stappen op het gebied van kunstmatige intelligentie gaat zetten. Ook moet de cloud grote hoeveelheden geheime data beveiligen en informatie snel kunnen verspreiden onder militair personeel.

Bron: NU.nl