Wij zoeken nog dj's M/V ben jij dj of wil je dj worden iedereen is welkom heb jij zin of tijd mail me janelburg@hotmail.nl of zoek ons op, op de chat elders op deze site

Snelle heeft spijt van eerdere uitspraak klaar te zijn met rappen

Snelle heeft spijt van zijn uitspraak uit november 2018 dat hij klaar was met rappen. Het ligt genuanceerder, vertelt de vertolker van het met een gouden plaat bekroonde nummer Lippenstift zondag in gesprek met de Volkskrant.

“Ik heb een beetje spijt van die uitspraak”, aldus de 24-jarige Lars Bos, de echte naam van de artiest die doorbrak met het nummer Reünie. “Het ligt genuanceerder. Ik vond het op een gegeven moment saai om drie minuten op een beat te rappen met van die typische hiphopsamples en -loops. Ik voelde me er ongemakkelijk bij en ik had het idee dat ik niets meer te vertellen had. Nu heb ik het plezier in rappen hervonden door meer als een singer-songwriter liedjes te maken en dan in het couplet veertig seconden te rappen.”

Snelle had ten tijde van zijn uitspraak het idee niets meer te vertellen te hebben. “Mensen vergeten vaak dat je inspiratie moet hebben om te rappen. Boos zijn werkt het best. Maar ik ben nooit meer boos, het gaat fantastisch goed met me, waar moet ik in hemelsnaam over rappen? Moet ik rappen dat ik hier een interview doe met de Volkskrant en dat ik een yoghurtje met fruit eet en een gemberthee drink? Daar gaat toch niemand naar luisteren?”

‘Mijn hele stijl was op Mac Miller gebaseerd’

De artiest ziet rappers maar ook Nederlandse singer-songwriters als zijn voorbeeld. “Ik luisterde het meest naar de Amerikaanse rapper Mac Miller (de artiest overleed in september 2018 aan een overdosis drugs, red.). Mijn hele stijl was op hem gebaseerd. Ik luisterde toen ook al veel naar Acda en De Munnik, die zijn buiten de hiphop m’n grootste inspiratie. Mac Miller had trouwens ook wel dat lievejongensimago, realiseer ik me nu. Als je Mac Miller en Acda en De Munnik combineert, dan krijg je Snelle.”

Snelle werd op 28 oktober uitgeroepen tot MTV EMA Best Dutch Act. De rapper mocht daarom namens Nederland optreden tijdens de uitreiking van de internationale EMA Awards op 3 november in het Spaanse Sevilla. Daar werd hij door MTV ook verkozen als een van de winnaars van de Best Worldwide Act award.

Bron: NU.nl