Wij zoeken nog dj's M/V ben jij dj of wil je dj worden iedereen is welkom heb jij zin of tijd mail me janelburg@hotmail.nl of zoek ons op, op de chat elders op deze site

De Spaansebrug tussen de 2e Hogenbanweg en de Vlaardingweg, over de Delfshavense Schie, is ingestort, 1959

Met een doffe dreun, die top op meer dan een kilometer afstand nog duidelijk hoorbaar was, stortte gistermiddag de bovenbouw met een contragewicht van een kwart miljoen kilo van de vier jaar oude Spaansebrug over de Delfshavense Schie op het wegdek.

Het brugwachtershuis werd door de neerstortende stalen spanten geheel ontwricht. Brugwachter H. Roelofs, die de hefbrug juist sloot, kwam geheel ontdaan met de schrik vrij.

De verwrongen staalconstructie, zware balken verkreukelden als strootjes, verspert de belangrijke verkeersweg. Men schat dat de opruimingswerkzaamheden tenminste een week zullen vergen.

De Spaansebrug is vernoemd naar de Spangense polder, die in de volksmond vroeger zo vaak tot Spaansepolder werd verbasterd, dat het uiteindelijk de officiële naam werd.

De fotograaf is Ary Groeneveld en de foto komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt via delpher.nl uit het Vrije Volk van 23 oktober 1959 en uit het Stadsarchief Rotterdam.

Met medewerking van Rotterdam van toen