Wij zoeken nog dj's M/V ben jij dj of wil je dj worden iedereen is welkom heb jij zin of tijd mail me janelburg@hotmail.nl of zoek ons op, op de chat elders op deze site

IAAF schrapt 200 meter uit Diamond League tot verbijstering van Schippers

De internationale atletiekfederatie IAAF heeft woensdag onder meer de 200 meter uit het programma geschrapt voor de Diamond League van volgend jaar. Dafne Schippers, doorgaans als een van de favorieten op dit onderdeel, snapt niets van het besluit.

De IAAF haalt naast de 200 meter ook de 3.000 meter steeplechase, het hink-stap-springen en discuswerpen uit het schema bij de mannen én de vrouwen, waardoor er nog ‘slechts’ twaalf disciplines overblijven.

De organisatoren van de prestigieuze en lucratieve competitie in het atletiek hopen op deze manier een compacte show van anderhalf uur over te houden, die meer geschikt voor televisie is.

“Ik ben verbijsterd. De 200 meter, een van de populairste disciplines, zit niet bij de 24 Diamond League-onderdelen. Serieus?”, schrijft Schippers, de wereldkampioene van 2015 en 2017 op de 200 meter, op Twitter.

De 200 meter, 3.000 meter steeplechase, het hink-stap-springen en discuswerpen verdwijnen overigens niet helemaal. De disciplines vinden op heel wat ‘meetings’ nog gewoon plaats, maar een klassement wordt niet meer bijgehouden.

Bron: NU.nl