Wij zoeken nog dj's M/V ben jij dj of wil je dj worden iedereen is welkom heb jij zin of tijd mail me janelburg@hotmail.nl of zoek ons op, op de chat elders op deze site

The Script geeft boodschap met album: ‘Stop alsjeblieft met haten van jezelf’

The Script brengt vrijdag na twee jaar weer een nieuw album uit, getiteld Sunsets & Full Moons. De bandleden, die veel vrouwelijke fans hebben, merken dat veel van hen onzeker zijn en willen hen daarom wat meer zelfwaardering geven met hun muziek, vertelt gitarist Mark Sheehan in gesprek met NU.nl.

Het onderwerp zelfliefde staat centraal op hun nummer If You Don’t Love Yourself, vertelt Sheehan. “In deze sociale media-rijke tijd lijkt het gras altijd groener bij de ander, maar als je er eenmaal bent, is het gewoon een veldje.”

“Als mensen één dislike krijgen, dan doet dat al iets met hun eigenwaarde. Zelfs bij mijn eigen vrouw merk ik het, als ze zichzelf dik noemt. We willen mensen de boodschap meegeven: stop alsjeblieft met het haten van jezelf.”

De bandleden hebben een pittige tijd achter de rug, waar de band over zingt op hun nieuwe album. “There is no output without input. Er is veel gebeurd met ons in de afgelopen jaren: Dan (leadzanger O’Donoghue, red.) heeft zijn moeder verloren en Glen (Power, drummer) zijn vader”, zegt Sheehan. “Maar er zijn ook positieve dingen gebeurd: ik heb een kindje gekregen.”

De bandleden gebruikten die gebeurtenissen voor muziek, waar uiteindelijk negen liedjes uit voortkwamen. “Ze staan bijna allemaal op chronologische volgorde en samen laten ze horen hoe ons leven er de afgelopen twee jaar heeft uitgezien.”

De eerste single daarvan is The Last Time , waarover door fans wordt gezegd dat het erg klinkt als de beginjaren van The Script. “Dat is niet bewust gedaan”, benadrukt de gitarist.

“Bij onze nieuwe muziek hebben we ons meer gefocust op de melodie en teksten en zijn we ver van tierelantijntjes weggebleven. We hebben het muziek maken – zoals we altijd al deden – gebruikt als een manier om onszelf te helen, om dingen te verwerken en te leren omgaan met lastige perioden. Het is eigenlijk een soort therapie.”

Bron: NU.nl