Wij zoeken nog dj's M/V ben jij dj of wil je dj worden iedereen is welkom heb jij zin of tijd mail me janelburg@hotmail.nl of zoek ons op, op de chat elders op deze site

Franse wielerlegende Poulidor op 83-jarige leeftijd overleden

De Franse oud-wielrenner Raymond Poulidor is woensdag overleden. De grootvader van wereldkampioen veldrijden Mathieu van der Poel werd 83 jaar.

Poulidor werd op 8 oktober in een ziekenhuis in zijn woonplaats Saint-Léonard-de-Noblat opgenomen met verschijnselen van zware vermoeidheid. Hij overleed in de nacht van dinsdag op woensdag om 2.00 uur, schrijft de Franse sportkrant l’Équipe.

De Tour-organisatie reageert op Twitter op het overlijden van de oud-renner. “Hij was een groot kampioen, maar zo veel meer dan dat. De Tour zal nooit meer hetzelfde zijn zonder hem. We zullen je nooit vergeten, Raymond!”.

Poulidor gold in de jaren zestig als de grote rivaal van Jacques Anquetil, een andere Franse wielergrootheid die de Tour de France vijfmaal won. In de jaren zeventig streed hij veelal met de Belg Eddy Merckx. Poulidor stond liefst acht keer op het podium in Parijs – nog altijd een record – maar won de Tour nooit.

Hij eindigde drie keer als tweede en vijfmaal als derde in de Ronde van Frankrijk, wat hem de bijnaam ‘De eeuwige tweede’ opleverde. Hij droeg zelfs nooit de gele trui. In de nadagen van zijn carrière liep hij in de proloog van de Tour van 1973 het leiderstricot mis doordat Joop Zoetemelk 0,8 seconde sneller was.

“Hoe meer pech ik had, des te meer ging het publiek van me houden”, zei Poulidor daar na zijn carrière over. “Ik heb zelfs gedacht dat winnen nutteloos was. Als ik de Tour wél had gewonnen, hadden mensen veel minder over mij gesproken.”

Bron: NU.nl