Groenendijk in eerste anderhalf jaar succesvol

Groenendijk werd in februari 2017 aangesteld bij ADO, waar hij de destijds ontslagen Zeljko Petrovic opvolgde. Hij behoedde de Hagenaars in zijn eerste maanden voor degradatie en leidde de club in zijn eerste volledige seizoen naar de zevende positie, goed voor deelname aan de play-offs voor Europees voetbal.

Vorig seizoen deed ADO het opnieuw verdienstelijk door op de negende plek te eindigen, maar dat succes kon de club uit de Hofstad niet voortzetten. Mede door het vertrek van Abdenasser El Khayati – vorig seizoen goed voor zeventien competitietreffers – ontbreekt de kwaliteit om uit de onderste regionen weg te blijven.

Nummer zeventien ADO heeft momenteel elf punten, nog maar drie meer dan hekkensluiter RKC Waalwijk. VVV-Venlo (zestiende) en PEC Zwolle (vijftiende) staan op respectievelijk één en twee punten van ADO. Dit seizoen degraderen de onderste twee clubs uit de Eredivisie.

Groenendijk, die eerder in Nederland hoofdtrainer van Willem II, Excelsior en FC Den Bosch was, is de vierde trainer in de Eredivisie die de Kerst niet heeft gehaald. Ook Feyenoord (Jaap Stam), VVV-Venlo (Robert Maaskant) en Vitesse (Leonid Slutsky) hebben inmiddels een andere coach voor de groep.

Bron: NU.nl
Beeld: Pro Shots