Wij zoeken nog dj's M/V ben jij dj of wil je dj worden iedereen is welkom heb jij zin of tijd mail me janelburg@hotmail.nl of zoek ons op, op de chat elders op deze site

Drake is de meest gestreamde artiest op Spotify van het decennium

Drake is de artiest met wereldwijd de meeste streams op Spotify in de periode van 2010 tot en met 2019. De nummers van de Canadese rapper werden in die periode 28 miljard keer beluisterd op het muziekplatform, blijkt uit het overzicht dat Spotify dinsdag heeft vrijgegeven.

Singer-songwriter Ed Sheeran en rapper Post Malone maken de top drie compleet. Zangeres Ariana Grande is op de vierde plek de meest gestreamde vrouwelijke artiest van het decennium. Rapper Eminem volgt op plek vijf.

Post Malone is de meest gestreamde artiest van 2019. Hij realiseerde ruim 6,5 miljard streams op Spotify, dat wereldwijd 248 miljoen gebruikers telt.

Billie Eilish is na Post Malone de artiest met de meeste streams in het jaar 2019. De nummers van haar album WHEN WE ALL FALL ASLEEP, WHERE DO WE GO? werden in totaal ruim zes miljard keer gestreamd. Hiermee is de zeventienjarige zangeres de eerste vrouwelijke artiest met het meest gestreamde album van het jaar.

Shape of You van Ed Sheeran is met 2,3 miljard streams wereldwijd het meest beluisterde nummer in de periode 2010-2019. Ook in Nederland was het nummer het meest gestreamde nummer van het decennium, gevolgd door Duurt te lang van Davina Michelle en Verleden Tijd van Frenna & Lil’ Kleine.

Camila Cabello en Shawn Mendes behaalden in 2019 de meeste streams met het nummer Señorita (ruim één miljard).

Hij Is Van Mij in 2019 meest gestreamd in Nederland

In Nederland heeft Spotify ruim 3,5 miljoen gebruikers. Het meest gestreamde nummer in Nederland in 2019 is Hij Is Van Mij, een samenwerking tussen Kris Kross Amsterdam, Maan, Tabitha en Bizzey. Dat nummer werd op Spotify ruim 51,5 miljoen keer beluisterd.

Op nummer twee in de nationale top tien staat Hoe Het Danst van Marco Borsato, Armin van Buuren en Davina Michelle. Op drie volgt Señorita van Mendes en Cabello.

Bron: NU.nl