Wij zoeken nog dj's M/V ben jij dj of wil je dj worden iedereen is welkom heb jij zin of tijd mail me janelburg@hotmail.nl of zoek ons op, op de chat elders op deze site

Facebook opent meldpunt voor valse bitcoinadvertenties en andere fraude

Facebook heeft dinsdag in Nederland een meldpunt geopend waar gebruikers advertenties met oplichting kunnen rapporteren. Het formulier kan onder meer gebruikt worden om misleidende bitcoinadvertenties met BN’ers te melden, kondigde Facebook in november aan.

Naast advertenties waarin beweerd wordt dat BN’ers zogenaamd rijk zijn geworden door investeringen in bitcoin, kunnen Facebook-gebruikers ook andere vormen van fraude en oplichting melden.

Volgens Facebook zijn meldingen van gebruikers “essentieel” om de fraude aan te pakken. Het formulier was eerder al beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk, Australië en Nieuw-Zeeland. Facebook kampt wereldwijd met misleidende bitcoinadvertenties.

In Nederland zijn onder anderen ondernemer John de Mol, presentator Jort Kelder en zanger Waylon slachtoffer van deze bitcoinfraude. De Mol won in november een rechtszaak over de kwestie, waardoor Facebook gedwongen werd actie te ondernemen. Vrijdag kondigde Facebook aan in hoger beroep te gaan.
Bron: NU.nl
Beeld: Pro Shots