Wij zoeken nog dj's M/V ben jij dj of wil je dj worden iedereen is welkom heb jij zin of tijd mail me janelburg@hotmail.nl of zoek ons op, op de chat elders op deze site

Twitter onderzoekt een gedecentraliseerde versie van het platform

Twitter zet een klein team onderzoekers in om een “open en gedecentraliseerde standaard” te creëren voor sociale media, maakte CEO Jack Dorsey woensdag bekend op Twitter. Het platform zal de naam Bluesky krijgen.

Dorsey zegt dat hij werd geïnspireerd door een voorstel van de oprichter van het internetblog Techdirt, Mike Masnick, die al lange tijd pleit voor “protocollen, geen platforms” op het internet.

Het idee is dat ontwikkelaars hun eigen algoritmen kunnen gebruiken om gelijkgestemden gerichte toegang tot dezelfde socialemedianetwerken te bieden. Zo kan iemand zich bijvoorbeeld aanmelden bij een provider die streng modereert op racistische teksten, of een provider die daar juist soepeler in is.

Bluesky zou geen eigendom zijn van een enkel privaat bedrijf, zei Dorsey, en zou individuen in staat stellen om een verscheidenheid aan diensten te gebruiken om toegang te krijgen tot hetzelfde netwerk, net zoals ze verschillende e-mailproviders kiezen om dezelfde berichten te zien.

Dorsey erkent dat het proces nog jaren kan duren voordat Bluesky vorm krijgt, ook werkt er nu nog niemand aan het project. Maar als Bluesky met een protocol komt, zegt Dorsey dat Twitter daar veel baat bij zou hebben.