Blockchain-platform VeChain is bijna 6 miljoen euro aan cryptomunten verloren door een “menselijke fout”, schrijft het bedrijf. Er zijn 1,1 miljard VET-munten gestolen uit een digitale portemonnee die bestemd was voor het terugkopen van cryptomunten door het bedrijf.

Een werknemer zou “nalatig” zijn omgegaan met een encryptiesleutel van de portemonnee. Die sleutel werd vervolgens gestolen, waarna de dief de VET-munten overschreef naar zijn eigen portemonnee. VET is de eigen cryptomunt van het Singaporese bedrijf.

“Dit heeft geen effect op de beveiliging van ons platform en onze officiële portemonnee op mobiele telefoon”, schrijft VeChain. Het bedrijf plaatste het adres van de digitale portemonnee van de dief, en zegt deze in de gaten te houden. Zodra de dief iets probeert over te schrijven naar een andere portemonnee, krijgt VeChain een melding.

Het Zuid-Koreaanse handelsplatform UPBit raakte eind november 44 miljoen euro aan cryptomunten kwijt. Een onbekende persoon brak toen in op een digitale portemonnee van UPBit.