Wij zoeken nog dj's M/V ben jij dj of wil je dj worden iedereen is welkom heb jij zin of tijd mail me janelburg@hotmail.nl of zoek ons op, op de chat elders op deze site

Ex-gitarist Red Hot Chili Peppers keert na ruim tien jaar terug bij band

Gitarist John Frusciante keert na ruim tien jaar voor de tweede keer terug bij de Red Hot Chili Peppers. De band schrijft op Instagram dat er afscheid wordt genomen van zijn vervanger Josh Klinghoffer. Er wordt geen reden genoemd voor de breuk.

Op hun sociale media schrijven de Red Hot Chili Peppers dat er wederzijds “veel respect” is voor elkaar en Klinghoffer “een fantastisch muzikant is die wij altijd dankbaar zijn”.

Frusciante, die in 2009 voor de tweede keer afscheid nam van de band, was eerder te horen op de extreem succesvolle albums Blood Sugar Sex Magik (1991), Californication (1999), By the Way (2002) en Stadium Arcadium (2006). Na Blood Sugar Sex Magik verliet de gitarist de band voor de eerste keer, om in 1998 terug te keren.

De band is in 2020 een van de headliners op festival Pinkpop. Ook in 1988, 1990, 2006 en 2016 waren de Red Hot Chili Peppers al in Landgraaf te bewonderen.

Bron: NU.nl
Beeld: Getty Images