Wij zoeken nog dj's M/V ben jij dj of wil je dj worden iedereen is welkom heb jij zin of tijd mail me janelburg@hotmail.nlĀ of zoek ons op, op de chat elders op deze site

Instituut Schoevers aan de noordzijde van de Nieuwe Binnenweg 163, 1933

Instituut Schoevers werd door Adriaan Schoevers in januari 1913 opgericht ls school voor handel en kantoor. De school groeide uit tot een instituut waar trainingen gegeven worden en opleidingen gevolgd kunnen worden op mbo 3-, mbo 4- en hbo-niveau.

Hoewel administratieve ondersteuning aan het begin van de 20ste eeuw veelal door mannen werd gedaan kwamen door Schoevers steeds meer vrouwen in dergelijke banen terecht. Hij vond dat een opleiding met plezier gevolgd moest worden en leerde de meisjes op het ritme van de charleston om blind te typen.

Het hoofdkantoor van Schoevers is in Hilversum. Verder zijn er vestigingen in Amsterdam, Arnhem, Eindhoven, Groningen en Utrecht; er zijn tevens diverse trainingslocaties, ook in andere steden. Schoevers is lid van de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding.

Voormalige leerlingen zijn onder meer Patty Brard, Inge de Bruijn, Hanneke Groenteman, Jeanine Hennis-Plasschaert, Annemarie Jorritsma, Annie M.G. Schmidt, Caroline Tensen en Anita Witzier. Vanaf 2015 is Schoevers onderdeel van NCOI.

De fotograaf is Frans van Dijk en de foto komt uit het Stadsarchief Rotterdam. De informatie komt van Wikipedia.

Met medewerking van Rotterdam van toen