Wij zoeken nog dj's M/V ben jij dj of wil je dj worden iedereen is welkom heb jij zin of tijd mail me janelburg@hotmail.nl of zoek ons op, op de chat elders op deze site

Gauff (15) stunt ook op Australian Open tegen 24 jaar oudere Venus Williams

Toptalent Coco Gauff heeft maandag de tweede ronde van de Australian Open bereikt door opnieuw te stunten tegen Venus Williams. De vijftienjarige Amerikaanse won in twee sets van haar 24 jaar oudere landgenoot. De titelfavorieten bij de vrouwen overleefden zonder moeite hun openingspartijen.

Gauff stapte bij haar Australian Open-debuut na ruim anderhalf uur als winnaar van de baan in de Margaret Court Arena: 7-6 (5) en 6-3. Williams sloeg in de eerste set nog wel drie setpoints weg, maar door haar vele onnodige fouten (41) was ze niet bij machte om Gauff te verslaan.

De jongste en oudste deelnemer van deze Australian Open stonden vorig jaar ook tegenover elkaar in de eerste ronde van Wimbledon. Gauff zorgde toen voor een sensatie door zevenvoudig Grand Slam-winnares Williams in twee sets te verslaan en reikte in Londen als qualifier zelfs tot de achtste finales.

Door haar stormachtige ontwikkeling mag Gauff zich inmiddels de nummer 67 van de wereld noemen. In de tweede ronde wacht de tienersensatie een krachtmeting met de Roemeense Sorana Cirstea, de nummer 74 op de WTA-ranking.

Venus Williams won in haar loopbaan vijf keer Wimbledon en twee keer de US Open. De huidige nummer 55 van de wereld reikte ook twee keer tot de finale op de Australian Open (2003 en 2017) en stond één keer in de eindstrijd van Roland Garros (2002), maar won die toernooien nooit.

Bron: NU.nl
Beeld: Pro Shots