Wij zoeken nog dj's M/V ben jij dj of wil je dj worden iedereen is welkom heb jij zin of tijd mail me janelburg@hotmail.nl of zoek ons op, op de chat elders op deze site

AZ in punten gelijk met koploper Ajax na simpele zege op RKC Waalwijk

AZ heeft met een eenvoudige thuisoverwinning op RKC Waalwijk de druk op koploper Ajax opgevoerd in de Eredivisie. De Alkmaarders wonnen met 4-0 en hebben nu evenveel punten als de Amsterdammers, die zondag de topper tegen PSV spelen.

AZ kwam in de openingsfase nog goed weg, toen RKC via Richard van der Venne een enorme kans op de 0-1 liet liggen. De Alkmaarders gaven daarna gas en kwamen via Oussama Idrissi en Myron Boadu bij rust op 2-0.

Na de hervatting liep AZ verder weg. Idrissi scoorde op fraaie wijze de 3-0, waarna Calvin Stengs er na een uur spelen ook nog eens 4-0 van maakte.

De ploeg van trainer Arne Slot komt door de eenvoudige zege op 47 punten uit 21 duels, net zoveel als koploper Ajax. De regerend kampioen kan de voorsprong van drie bij een zege op PSV weer herstellen. RKC is met elf punten laatste met vijf punten achterstand op nummer zeventien ADO Den Haag.
Bron: NU.nl
Beeld: Pro Shots